Syörään yhressä -toimintaa torstaisin Jyrkkälässä

Kahvitermari tyhjenee ja puheensorina asukastuvassa kiihtyy. On Jyrkkälän torstai-iltapäiväkahvien aika, ai siis minkä kahvien? Fingerroosin säätiön Syörään yhressä -toiminta rantautui Jyrkkälään kesällä. Yksinkertaisuudessaan kysymys on ihmisten kohtaamisesta ja yhdessäolosta samalla kun nautitaan kahvista ja leivistä. ”Kyllä he näyttävät siellä viihtyvän”, toteaa sosionomiharjoittelija Paula. Niin, siihen toiminnalla pyritään, että jokainen viihtyy, tulee nähdyksi ja kuulluksi. Syörään yhressä -toiminnan keskiössä ovat alueen eri-ikäiset asukkaat, erityisesti ne jotka kaipaavat juttuseuraa ja yhteisöllistä tekemistä. Iltapäiväkahvittelujen sisältö on avoin – ja toiveita otetaan vastaan. Toiveita voidaan toteuttaa aikataulun ja budjetin rajoissa. Jos osallistujalla nousee jotain mielen päälle josta haluaisi jutella työntekijän kanssa kahden kesken, on sekin mahdollista, pitää vaan rohkeasti pyytää apua – vasta silloin voidaan auttaa.

 

Tällä hetkellä iltapäiväkahvien lomaan on suunniteltu seuraavia ohjelmanumeroita: Mölkkyä, lautapelejä, yhteistä retkipäivää, levyraatia, joulukorttien askartelua, yhteislaulua, Tule-tietokeskuksen (tuki- ja liikuntaelimistö) luentoa ja testauksia (puristusvoima ja tasapaino) sekä pikkujoulut. Marraskuun lopulle on myös suunnitteilla alueen tapahtuma, jossa on tarkoituksena järjestää alueelle toimintarasteja yhdessä alueella toimivien järjestöjen kanssa. Luvassa on paljon mukavaa ohjelmaa koko perheelle, joten seuraa ilmoitustauluja.

Iltapäiväkahville ovat tervetulleita kaikki Jyrkkälän asukkaat, ovet ovat avoinna joka torstai klo 13–15. Lisätietoja Syörään yhressä -toiminnasta ja Fingerroosin säätiöstä löydät nettisivuiltamme: http://www.fingerroos.net/syoraan-yhressa/

 

Muistathan, että Turun A-kilta tarjoaa asukastuvalla joka arkipäivä edullisen lounaan  klo: 10.30–11,30, tämä mahtava kotiruokalounas kannattaa hyödyntää.

 

Tervetuloa kahvipöytään aina torstaisin, nähdään!

 

Terveisin:

Paula Kejo (sosionomiharjoittelija) ja Saila Holm (hanketyöntekijä)

0 kommenttia

Kirjoita kommentti

Haluatko osallistua keskusteluun?
Kirjoita kommentti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *