Usein kysytyt kysymykset

Jyrkkälän saneeraushankkeessa pääasiallinen korjauskohde ovat julkisivut ja ikkunat, jotka uusitaan kaikissa taloissa. Osassa taloista taloissa tehdään lisäksi muita rakennuksen kuntoa ylläpitäviä korjaustoimenpiteitä sekä parannetaan yhteistiloja.

Pääosa korjaustöistä tehdään talojen ulkopuolella, ja asukkaat voivat asua kodeissaan koko remontin ajan. Joissain taloissa osa työvaiheista edellyttää lyhytaikaisia töitä myös asuntojen sisäpuolella.

Jyrkkälä saneerataan taloryhmä kerrallaan, jolloin asukkaat joutuvat elämään mahdollisimman vähän aikaa remontin välittömien vaikutusten keskellä. Talot ovat erikuntoisia, ja myös korjaustoimenpiteet vaihtelevat taloittain. Saneeraus etenee taloryhmittäin, ja taloryhmän koosta riippuen koko ryhmän valmistuminen kestää 4–12 kuukautta. Yksittäisen talon julkisivut ovat remontissa muutaman kuukauden ja huputettuna vain tarpeellisen ajan. Saneerauksen tarkasta sisällöstä tiedotetaan talon asukkaille vähintään kuukautta ennen kyseisen taloryhmän korjaustöiden alkua.

Korjaustyöt alkavat keväällä 2015, ja viimeisenä saneerattavat talot valmistuvat vuonna 2018, jolloin Jyrkkälän rakentamisesta tulee kuluneeksi 50 vuotta.

Monta taloa on jo valmiina

Ensimmäisinä valmistuivat talot Z, Å, Ä ja Ö, joiden osalta korjaushanke päättyi vuonna 2015. Seuraavana valmistuvat VXY ja JK, OP, TU -talot sekä QRS, LMN ja GHI -talot syksyn 2016 aikana.

Seuraavaksi alkamassa: Lisätietoa A–F-talojen korjaushankkeesta

Usein kysytyt kysymykset korjaustöistä

Miten korjaus vaikuttaa asumiseen?

Häiriöt asunnossa ovat melko vähäisiä ja lyhytaikaisia. Ikkunoidenvaihdon yhteydessä asunnossa työskennellään muutamia tunteja. Taloissa, joissa tehdään ilmanvaihtoon liittyviä parannuksia, asunnoissa työskennellään noin yhden päivän ajan. Muut asunnon toiminnot, kuten vessat, vesipisteet, sähkö ja lämpö toimivat satunnaisia katkoksia lukuunottamatta normaalisti koko korjauksen ajan.

Pitääkö kodin tiloja tyhjentää?

Tiloja ei tarvitse tyhjentää, mutta ikkunoidenvaihdon yhteydessä ikkunaseinusta pitäisi tyhjentää. Ajankohdasta ilmoitetaan kussakin talossa etukäteen.

Asukkaan tulee tyhjentää parvekkeensa ilmoitettuun ajankohtaan mennessä.

Miten kauan korjaus kestää meidän talossamme?

Keskimäärin yhden talon korjaukseen on varattu aikaa noin 4 kuukautta. Kunkin talon korjauksen kesto ja ajankohta kerrotaan erikseen asukkaille ennen korjaustöiden alkua.

Aiheutuuko korjaustöistä melua tai pölyä?

Meluhaittaa tulee julkisivun purkutöiden aikana. Pölyhaitat minimoidaan suojausten avulla.

Pitääkö kotona suojata paikkoja?

Asukkaan ei tarvitse erikseen suojata mitään.

Huputetaanko talo ja näkyykö ikkunoista ulos?

Rakennustelineet huputetaan, jolloin ikkunoista ei näe pihalle. Kaikille julkisivuille ei välttämättä tule huputettuja telineitä. Näistäkin asioista tiedotetaan asukkaita ennen korjaustöiden alkamista kyseisessä talossa.

Tullaanko asuntoon sisälle, kun en ole kotona?

Asuntoihin tullaan sisälle, mutta ajankohta ilmoitetaan ennakkoon joten asukas voi varautua.

Voivatko lemmikit olla kotona korjauksen ajan?

Jos lemmikit ovat yksin kotona, asukkaiden pitää huolehtia etteivät ne ole työntekijöiden tiellä silloin, kun asuntoon pitää mennä sisälle. Ajankohta ilmoitetaan kussakin talossa ennen korjaustöiden alkua. Asukkaiden velvollisuus on pitää lemmikit poissa niistä huoneista, joissa työntekijöiden pitää käydä. Jos et ole ilmoittanut lemmikkieläimestäsi isännöitsijätoimistoon, tee ilmoitus sähköpostilla osoitteeseen koy@jyrkkala.fi

Estetäänkö kulkeminen rappuihin ja rapussa?

Kulkeminen ei esty. Talon uloskäyntiin tulee järjestelyjä, lähinnä suojakatoksia, turvallisen liikkumisen varmistamiseksi.

Saako pihalla kulkea remontin aikana?

Työmaa-alue rajataan pihoilla aidoilla. Muuten pihoilla sekä leikki- ja oleskelualueilla saa liikkua normaalisti.

Jyrkkälä uudistuu!