Blogi: Veden, tulen, ilman ja maan värit ovat uudennäköisen Jyrkkälän elementtejä

Jyrkkälään on korjaushankkeen yhteydessä haluttu uudenlaista ilmettä, ja nyt kohta yhdentoista talon valmistuttua, muutos alkaa jo näkyä. Arkkitehdille on jaettu sekä ruusuja että joitain risuja. Kiitos palautteesta, otamme kaikki kommentit huomioon mahdollisuuksien mukaan.

Väritys saa innoituksensa luonnosta

Nyt syyskuussa G-U -talojen pitkät julkisivut, eli arkkitehtien kielellä lamellit, alkavat saada lopullisen värinsä. Väriteemat jakavat alueen neljään pihapiiriin, joille kaikille tulee väri- ja pihasuunnittelun avulla oma ilmeensä. Pihojen värityksen teemat ovat vesi, tuli, ilma ja maa. Jyrkkälän ulkoalueet säilytetään luonteeltaan kaikille avoimena kaupunkipuistona. Koko korttelin tuulensuojausta parannetaan tuulensuojaistutuksilla.

Jyrkkälä vuokra-asunnot Turku värikkäät talot valmistuu Jyrkkälä vuokra-asunnot Turku värikkäät talot valmistuu

Alueen sisällä arkkitehtuurissa on muistumia uljaasta valkeasta funkkiksesta. Kokonaisuutta ryyditetään tunnusväreillä sekä kauniilla, esteettömillä ulko-ovilla. Kahteen taloon tulee solaarijulkisivu aurinkosähkön tuottamiseksi.

 Jyrkkälä vuokra-asunnot Turku talot valmistuu

Jyrkkälänpolku on alueen keskusakseli

Jyrkkälänpolusta halutaan alueen elävä keskusakseli, joka toimii asukasyhteisön kohtauspaikkana. Värien ja materiaalien lisäksi sille on suunnitteilla kirkkaampi valaistus, värivaloista sommiteltuja kirjaimia ynnä muuta valoarkkitehtuuria, joka tekee pimeän vuodenajan viihtyisämmäksi. Talojen B ja F alakertoihin rakennettaviin palvelutiloihin tulee erilaisia asukkaita palvelevia toimintoja. Erityistä painoa laitetaan maantasoon Jyrkkälänpolun puoleisissa päädyissä, missä viihtyisyys kaikkina vuodenaikoina on koko alueen kannalta tärkeää.

 


Kirjoittaja: Kimmo Kuismanen

Kirjoittaja on tekniikan tohtori, arkkitehti SAFA ja työskentelee Ab CASE consult Ltd -suunnittelutoimistossa. Kirjoittaja koordinoi uudistuvan Jyrkkälän alueen suunnittelua ja on korjaushankkeen ”taiteellinen johtaja”.

0 kommenttia

Kirjoita kommentti

Haluatko osallistua keskusteluun?
Kirjoita kommentti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *