Ajankohtaista

Toimiston poikkeava aukioloaika

Toimisto on suljettu torstaina 4.1.2018 henkilökunnan koulutustilaisuuden vuoksi. Toimiston ollessa kiinni, kiireelliset asiat voi ilmoittaa päivystysnumeroon 0500-824 068.

Vuoden 2018 vuokranmaksulomakkeet

Vuokranmaksulomakkeet vuodelle 2018 jaetaan 2.1.2018 alkaen.

Toimiston poikkeava aukioloaika

Toimisto on suljettu pe 22.12., puhelinpalvelua klo 9-12.
Toimiston ollessa kiinni, kiireelliset asiat voi ilmoittaa päivystysnumeroon
0500-824 068.

Kysely valmistuvien A, B, C ja D -talon asukkaille

Korjaushanke on valmistumassa Jyrkkälän A-F -talojenkin osalta, ja viimeisten talojen asuntoihin jaetaan asukaskyselyt. Kysely on yksi tapa vaikuttaa ja osallistua asuinalueesi asioihin ja kertoa mielipiteesi viime vuosina uudistuneesta Jyrkkälästä.

A, B, C ja D -talon asukkaat saavat kyselyn koteihinsa tällä viikolla. Vastausaikaa on 8.12. asti. Tarkemmat ohjeet vastaamiseen löytyvät koteihin jaetusta kyselylomakkeesta. Linkki sähköiseen kyselyyn on jaettu kaikille sähköpostiosoitteensa isännöitsijätoimistoon toimittaneille kodeille.

E- ja F-talojen kyselyt toteutettiin lokakuussa. Nyt valmistuvat A, B, C ja D -talot ovat viimeiset korjaushankkeessa uudistetut talot.

Kahvilatoimintaa ja puuhakerhoa Bertan Olkkarissa

Auralan kansalaisopisto laajentaa toimintaansa Jyrkkälässä marras- ja joulukuussa. B-talon kivijalasta löytyvässä uudessa kerhotilassa, Bertan Olkkarissa on keskiviikkoisin toimintaa sekä lapsille että aikuisille.

AURALAN TOIMINTAA JYRKKÄLÄSSÄ AIKUISILLE JA LAPSILLE

KAHVIA JA RUPATTELUA keskiviikkoisin 15.11.-13.12 klo 11-13.30 Bertan olkkarissa

Tule juomaan kupponen kahvia ja juttelemaan kuulumisia leppoisassa tunnelmassa. Kahvi- ja pulla 1 euro.

PUUHAKERHO LAPSILLE

keskiviikkoisin klo 15.11.-13.12 klo 13.30-17.00 Bertan olkkarissa

Tule askartelemaan, pelaamaan, tekemään läksyjä tai muuten vain hengailemaan Auralan ohjaajien kanssa. Tarjolla pieni välipala.

Jyrkkälässä Auralan toimintaa lapsille ja aikusille

Maksutonta toimintaa ikäihmisille Jyrkkälän Vexin Olkkarissa

Jos älypuhelin aiheuttaa harmaita hiuksia tai mietit, miten laskut maksetaan tietokoneella, kannattaa suunnata Jyrkkälään.  Jyrkkälän Vexin Olkkarissa käynnistyy huhtikuussa Vempaintuki ja Vempainkerhot ikäihmisille. Tiistaisin järjestettävät tilaisuudet jatkuvat koko kevään. Katso tarkempi aikataulu alta.

Lisäksi Vexin Olkkarissa käynnistyy tiistaisin suosittu Sisäparlamentti, joka jatkaa kesän tullen ulkona Pihaparlamenttina sään salliessa.

Molemmat järjestää Auralan Setlementti ja ne ovat osa DIKARE-toimintaa, Digitaaliset kansalaistaidot ja arvokas elämä ikäihmiselle, jonka rahoittajana toimii STEA. Kerhot ja kurssit ovat maksuttomia ja tarkoitettu ikäihmisille (+60), ja toiminta on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumatonta.

Kerhot & kurssit pidetään tiistaisin klo 9.30-16.00  ja torstaisin klo 9.30-11.00 Vexin olohuoneessa, jonka sisäänkäynnin löydät VXY-talon Jyrkkälänkadun puoleisesta kivijalasta, Jyrkkälänkatu 2 X, katutaso.

Kevät-kesä 2017 ohjelma

Sisäparlamentti (18.4.–27.6.)

Tiistaisin klo 14–16, Vexin olkkari, Jyrkkälänkatu 2 X, katutaso. Vapaamuotoista keskustelua ajankohtaisista uutisaiheista lyhyen alustuksen jälkeen. Vapaaehtoinen kahvi, 1 €.

Vempaintuki (18.4.–27.6.)

Tiistaisin klo 12–13.30, Vexin olkkari, Jyrkkälänkatu 2 X, katutaso. Tietokoneiden, tablettien ja puhelimien arkikäytön opastusta. Apua vaikkapa laskun maksamiseen tai sähköpostin käyttöön. Tule vempaimen kanssa tai ilman.

Vempainkerho 1 (18.4–9.5. )

Tiistaisin ja torstaisin klo 9.30–11.00, Vexin olkkari, Jyrkkälänkatu 2 X, katutaso. Kerho on tarkoitettu ih- misille, joilla ei ole aikaisempaa kokemusta tietokonei- den käytöstä tai joilla on sitä vain vähän. Käytämme kerhossa vetäjien tablettitietokoneita, ja opettelemme mm. maksamaan laskuja ja varaamaan TYKSlabin verkossa. Mukaan mahtuu 8. Ilmoittaudu!

Vempainkerho 2

(23.5.–15.6., ei 25.5.)
Tiistaisin ja torstaisin klo 9.30–11.00,
Vexin olkkari, Jyrkkälänkatu 2 X, katutaso. Jatketaan verkkoasioinnin ja tietokoneen käytön opettelua. Jatkoryhmä Vempainkerho 1:n käyneille. Mukaan mahtuu 8. Ilmoittaudu!

Tiedustele/ ilmoittaudu:

Kai 050 316 7786  kai.makela@aurala.fi
Sanna 050 316 7785 sanna.nurmi@aurala.fi

Toiminta on osa DIKARE-toimintaa: Digitaaliset kansalaistaidot ja arvokas elämä ikäihmisille 2017–2020 (STEA)

Lataa tapahtuman mainos pdf-tiedostona tästä: Maksutonta toimintaa ikäihmisille Jyrkkälä Härkämäki Aurala STEA

Paljon ideoita asuinalueen kehittämiseen

Jyrkkäläläisillä on runsaasti ideoita oman asuinalueensa kehittämiseen ja yhteisten tilojen käyttöön.

Tämä kävi ilmi Jyrkkälän asukkaiden ja naapurien vieraillessa palvelujen kehittämisen työpajassa Jyrkkälänpolun olohuoneessa helmikuisena tiistaina. Työpajassa pureuduttiin uusien yhteistilojen, Jyrkkälän alueen ja sen lähiympäristön käyttöön.

Olohuoneen ovet kävivät tiuhaan, ja pitkin päivää pajassa vieraili sekä uusista tiloista kiinnostuneita asukkaita että toiminnan järjestämisestä kiinnostuneiden yhdistysten edustajia.

Asukkaat laittoivat kartalle satoja ideoita siitä, miten uudet kerhotilat, Olkkarit ja Pajat, saataisiin parhaiten jyrkkäläläisten käyttöön ja millaista toimintaa niihin toivottaisiin. Mainintoja saivat muun muassa yhteiset jumppahetket, korjausverstas, kierrätys- ja tavaranvaihtopisteet, kirjallisuuspiiri, yhteinen ruoanlaitto sekä lapsia ja varttuneempia yhdistävä mummo- ja vaaritoiminta.

Kaikki työpajan aikana syntyneet ideat kerättiin lapuille ja tuloksia hyödynnetään tämän vuoden aikana valmistuvien yhteistilojen suunnittelussa.

Jyrkkälä Turku asukasosallistuminen palvelut

Palvelujen Jyrkkälä

Päivän aikana havaittiin myös, että Jyrkkälässä on jo paljon toimintaa, josta kaikki eivät ehkä tiedäkään. Esimerkiksi VXY-talon uudessa kerhotilassa, Vexin Olkkarissa voi mittauttaa verenpaineensa perjantaiaamuisin ja osallistua askartelukerhoon keskiviikkoisin. Jo ennestään hyviksi palveluiksi mainittiin myös esimerkiksi viihtyisät pihat ja lähiluonto, hyvin varusteltu ja ilmainen pesutupa, omat talkkarit ja pysäköintialueet, esteettömyys, lemmikkien salliminen sekä hyvät liikenneyhteydet.

Jyrkkälän asuinalue asukkaat osallistuvat suunnitteluun

Asukkaidensa näköinen kaupunginosa

Jos et tällä kertaa päässyt osallistumaan ideointiin, voit vaikuttaa oman asuinalueesi tulevaisuuteen myös liittymällä Jyrkkälän Porukkaan. Se on Jyrkkälän oma, asukkaista koostuva kehittämisjoukkue, johon ovat tervetulleita kaikki oman lähiympäristönsä hyvinvoinnista ja muokkaamisesta kiinnostuneet jyrkkäläläiset.

Lue lisää ja ilmoittaudu Porukkaan linkistä www.jyrkkala.fi/jyrkkalan-porukka

jyrkkälän porukka kehitysryhmä

Työpaja asukkaille: Yhdessä palveluita petraamaan!

Jyrkkälää ja sen rakennuksia on uudistettu näyttävästi viime vuosina. Korjaushanke alkaa olla loppusuoralla ja nyt on aika kääntää katseet taloista ihmisiin – mitä mahdollisuuksia kotikulmiltamme löytyykään? Sinä voit vaikuttaa siihen, miten asumisen palveluja käytetään yhdessä!

Tule mukaan työpajaan, jossa kehitämme Jyrkkälän asumisen palveluita entistäkin paremmiksi. Työpajapäivä koostuu tunnin mittaisista sessioista, joissa pureudutaan yhteistilojen käyttöön ja lähiympäristön hyödyntämiseen.

Työpaja pidetään Jyrkkälänpolun toimiston olohuoneessa (käynti Jyrkkälän torin puolelta) tiistaina 28.2. klo 14–18 Työpaja on avoin kaikille. Voit vain pistäytyä tai tulla mukaan pidemmäksi aikaa. Paikalla ovat työpajavetäjät ohjaamassa työskentelyä.

Klo 14-15 työpajasessio 1

Klo 16-17 työpajasessio 2

Klo 17-18 näyttely päivän tuotoksista

jyrkkälän porukka kehitysryhmä

Tule mukaan kehittämään

yhdessä Jyrkkälään tulevaisuuden asumisen palveluita!

Työpaja on osa Jyrkkälän Porukan toimintaa.

Lue lisää:

 www.jyrkkala.fi/jyrkkalan-porukka 

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA!

Toivottaa KOy Jyrkkälänpolku ja Jyrkkälän korjaushankkeen allianssiryhmä

Blogi: Terässeinä elää omaa elämäänsä

“Tämä seinähän on pilalla!” kuulee usein sanottavan, kun puhutaan corten-teräksellä pinnoitetusta seinästä. Säänkestävä teräs on kuparilla, kromilla, nikkelillä ja fostorilla seostettu teräslaatu. Sen pintaan muodostuu hapen ja kosteuden vaikutuksesta korroosio- eli ruostekerros.

Seinä kestää aikaa

Jyrkkälässä jokainen talokokonaisuus eroaa toisistaan. Olemme käyttäneet seinissä eri värejä, materiaaleja ja muita visuaalisia elementtejä, jotta jokainen rakennus saisi oman yksilöllisen luonteensa. Sen vuoksi päädyimme käyttämään kolmen talon seinissä myös säänkestävää corten-terästä. Juuri kestävyytensä takia corten-teräs oli ehdottomasti yksi valinnoistamme. Rankkojen sääolosuhteiden lisäksi materiaali kestää hyvin myös aikaa. Käytin corten-terästä ensimmäisen kerran arkkitehtisuunnitelmissani 1990-luvun alussa Helsingin Pop&Jazz Konservatoriossa, jonka konserttisali verhoiltiin samanlaisilla kaseteilla kuin Jyrkkälän talot. Silloin materiaali oli vielä aika tuntematon, mutta nykyisin siitä on tullut jopa trendi. Teräksen yksi hienompia ominaisuuksia on sen sopiminen yhteen monen erilaisen materiaalin kanssa. Se nivoutuu niin uuden kuin vanhan kanssa.

Jyrkkälässä testattiin corten-teräksen käyttäytymistä. Kyseinen kasetti on ollut luonnon armoilla noin kaksi viikkoa.

Jyrkkälässä testattiin corten-teräksen käyttäytymistä. Kyseinen kasetti on ollut luonnon armoilla noin kaksi viikkoa.

Teräs muuttaa väriä

Corten-teräs alkaa ruostua heti asennuksen jälkeen. Ruostuminen alkaa ensin kosteudelle alttiilta reunoilta pettäen lopuksi koko seinän. Sääolot vaikuttavat paljon ruostumisnopeuteen, mutta yleisesti corten-seinän kokonaisvaltainen ruostuminen kestää puolestatoista vuodesta kolmeen. Aluksi seinä on epätasaisesti ruostunut, mutta ajan saatossa väri tasoittuu tumman oranssin ja kuparin sävyiseksi. Kastuessaan pinnasta tulee tummempi. Normaalissa teräksessä sadevesi huuhtoo pintaruosteen pois ja korroosio pääsee etenemään syvemmälle teräkseen synnyttäen materiaalikatoa. Corten-teräksen pintaa suojaa tiivis oksidikerros estäen ruosteen tunkeutumisen syvemmälle.

Nähtäväksi jää, minkälainen Jyrkkälän corten-terässeinistä tulee. Jos teillä asukkailla riittää intoa, ottakaa seinän muutoksista kuvia ja julkaiskaa niitä esimerkiksi Jyrkkälän Facebook-sivuilla.


Yrjänä Vuojala

Kirjoittaja on arkkitehti, Safa, ja työskentelee muun muassa Ab CASE consult Ltd -suunnittelutoimistossa.

GHI, LMN ja QRS -talojen asukas, muistithan vastata kyselyyn

Valmistuvan talon asukas: Muistithan jo vastata korjaushankkeen asukaskyselyyn?

Jyrkkälän GHI, LMN ja QRS -talojen asukkaille on jaettu korjaushankkeen päättymiseen liittyvä kysely. Vielä on muutama päivä aikaa vastata. Palauttamalla täytetyn lomakkeen isännöistijätoimiston luukusta tai vastaamalla kyselyyn verkossa tämän viikon loppuun mennessä olet mukana tuomassa äänesi kuuluviin.

Tarkemmat ohjeet vastaamiseen löytyvät koteihin jaetusta kyselylomakkeesta. Linkki sähköiseen kyselyyn on jaettu kaikille sähköpostiosoitteensa isännöitsijätoimistoon toimittaneille asukkaille.